Specialna vozila Iveco Defence Vehicles Slovenija

SPECIALNA VOZILA IN SPECIALNE NADGRADNJE - OBRAMBA, ZAŠČITA IN REŠEVANJE

Najpomembnejši partner družbe Movo d.o.o. na področju vozil za obrambne in zaščitne namene je IVECO Defence Vehicles. IVECO DV je proizvajalec posebnih vojaških logističnih, zaščitenih in oklepnih vozil, trži pa tudi celotno paleto IVECO-vih komercialnih vozil, prilagojenih zahtevam za obrambne namene. MOVO d.o.o. sodeluje tudi z drugimi proizvajalci specialnih vozil, specialnih nadgradenj in opreme za druge specifične potrebe obrambe, zaščite in reševanja. Za več informacij in povpraševanja nas prosim kontaktirajte.


❖ Logistični in taktični tovornjaki

IVECO DV ponuja celotno paleto logističnih in taktičnih tovornjakov, od kombijev do prevoznikov težke opreme, sposobne prevažati tovor nad 75t. Vozila, ki so na voljo kot 4×2, 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 in 8×8, opravljajo številne logistične naloge za širok spekter obrambnih sil, ki delujejo v različnih scenarijih, tako doma kot tudi v tujini.

IVECO HIGH MOBILITY RANGE – IVECO vozila z visoko mobilnostjo

Ekskluzivno razstavljeno na sejmu SOBRA 2021 23.-25.09.2021

IVECO DV ponuja celoten spekter v boju dokazanih, močnih in izredno zmogljivih 4×4, 6×6 in 8×8 vozil, projektiranih in proizvedenih namensko za vojaške logistične potrebe. Zagotavljajo lahko taktično podporo katerikoli vojaški operaciji v najbolj tveganih in neugodnih okoljih. Zaradi modularne zasnove je celotno paleto vozil možno opremiti z novo generacijo dodatnega (add-on) balističnega in protiminskega kompleta, ki ga je moč namestiti ali odstraniti na terenu.
Več informacij in VIDEO

IVECO TRAKKER in IVECO EUROCARGO

IVECO DV ima dostop tudi do celotne palete vozil IVECO, od kombijev in lahkih tovornih vozil do težkih tovornjakov z nosilnostjo 75t in več. Paleta IVECO Trakker vozila je znana po civilnih cestnih in težkih vozilih, ki so posebej primerna za prilagoditev vojaškim potrebam. Na voljo so vozila s pogonskimi formulami 4×2, 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 in 8×8, ki izpolnjujejo logistične naloge številnih vojsk, od zadnjega postroja do bojnih linij. IVECO DV je razvil vrhunsko zaščiteno kabino za vgradnjo na Trakker-jevo podvozje za uporabo v najtežjih pogojih. Rezultat je robustno, stroškovno učinkovito vozilo z visoko mobilnostjo, ki lahko deluje tudi v območjih visokega tveganja.
Več informacij in VIDEO

❖ Večnamenska vozila

Tovrstna vozila odlikujejo izjemna mobilnost, tako taktična kot tudi operativna, ter visoka prilagodljivost za izpolnjevanje zahtev katerekoli misije po vsem svetu. Ponudba IVECO-vih večnamenskih vozil temelji na treh platformah:

Široko paleto večnamenskih vozil dopolnjujejo lahka tovorna vozila za domovinsko varnost.

IVECO MILITARY UTILITY VEHICLE (MUV) – IVECO vojaško službeno vozilo 4x4

Ekskluzivno razstavljeno na sejmu SOBRA 2021 23.-25.09.2021

Novi MUV je rezultat bogatih izkušenj podjetja IVECO DV v sektorju lahkih vozil, kar dokazuje izjemen komercialni uspeh njegovega predhodnika, M40E15-WM. Vozilo nudi nosilnost do 4t, prevaža in hitro napoti pa lahko kar 14+2 potnikov vključno z opremo. Konfiguracije VAN, kabine za posadko (enojne in dvojne) in podvozja so zasnovane tako, da ustrezajo vsem možnim zahtevam. Ponudba je torej izjemno široka in raznolika, kar omogoča ustreznost za različne naloge, vključno s civilno uporabo.
Več informacij in VIDEO

IVECO LIGHT MULTIROLE VEHICLE 4x4 (LMV/LMV2) – IVECO lahko večnamensko vozilo 4x4

Vozila LMV so že od samega začetka predmet konstantnega razvoja in inovacij. Zadnji razvoj, LMV2, nadalje širi sposobnosti vozila, izboljšuje njegove zmogljivosti in povečuje zanesljivost, ter udobje posadke. Trenutno se vzporedno proizvajata obe različici za zagotovitev celotnega spektra operativnih vlog, ki jih zahtevajo vojaški uporabniki. Nova oblika celice za posadko sprejme pet polno opremljenih vojakov, vključno z zaščitnimi jopiči in ostalo osebno opremo. LMV, ki je na voljo v številnih različicah in z različnimi stopnjami zaščite, združuje izjemno mobilnost, prilagodljivost in terensko prehodnost.
Več informacij in VIDEO

IVECO MEDIUM PROTECTED VEHICLE 4x4 (MPV) – IVECO srednje zaščiteno vozilo 4x4

MVP temelji na podvozju TRAKKER MOTS tovornjaka z zaščiteno celico za posadko in je že v uporabi v številnih evropskih obrambnih silah, vključno z Veliko Britanijo, Nemčijo in Švico. Celica za posadko je sestavljena iz povezane voznikove kabine in tovornega prostora. V standardni 4×4 verziji nudi več kot 13m3 prostora, ki se lahko poveča na 16m3 v verziji ambulanta/intenzivna nega. Vozilo je zaradi fleksibilne zasnove moč prilagoditi širokemu spektru nalog in konfiguracij, pri čemer se ohrani enako visoka stopnja zaščite kot pri standardni verziji.
Več informacij in VIDEO

❖ Oklepna vozila

Protected weapons platforms and personnel carriers: SUPERAV 8×8, VBTP 6×6 amfibijska oklepna vozila in v sodelovanju s podjetjem Leonardo (bivši Oto Melara) še oklepna vozila družine Centauro 8x8.

V odgovor na razvijajoče se potrebe uporabnikov je IVECO DV razvil dve družini oklepnih vozil na kolesih, posebej zasnovanih za izvajanje amfibijskih operacij: VBTP 6×6 in SUPERAV 8x8. V sklopu konzorcija CIO – IVECO DV in bivši Oto Melara, sedaj Leonardo, pa tudi družino 8×8 Centauro, ki je sposobna za vgradnjo oborožitvenih sistemov od 7.62mm do 120mm.
Več informacij in VIDEO

❖ Ostala specialna vozila in specialne nadgradnje

Družba MOVO d.o.o. (kontakt) lahko kot sistemski integrator najrazličnejših nadgradenj in predelav v sodelovanju z drugimi proizvajalci vozil in opreme ponudi tudi:

Zaščitena vozila za prevoz oseb,
zaščitena vozila za prevoz denarja,
terenska vozila za najtežje pogoje eksploatacije,
specialna vozila za posebne namene,
vozila, opremljena s specialnimi nadgradnjami za zaščito in reševanje.