Leta 2006 je brazilska vojska začela s postopkom nabave novih enot kolesnih oklepnikov za prevoz osebja in Iveco Defense Vehicles je s svojim Guarani VBTP-MR 6x6 zmagal na razpisu.

Leta 2013 je IVECO DV odprl prvo tovarno oklepnih vozil izven območja Evrope, ki se nahaja v Sete Lagoasu, Braziliji, leta 2014 pa je podjetje že dostavilo prvih 86 enot Guarani. Leta 2021, sedem let pozneje, je IVECO DV dostavil 500. enoto Guarani Exército Brasileiro.

Uradna slovesnost ob tej pomembni priložnosti je potekala 25. novembra 2021 v tovarni IVECO DV v Sete Lagoasu. Še en mejnik, ki so ga praznovali na isti dan, je bila simbolična dobava 31 enot LMV-BR 4X4, s čimer se je končala pogodba za nakup prvega sklopa (32 enot) novega "Viatura Blindada Multitarefa, Leve de Rodas" (VBMT-LR 4x4) .

Partnerstvo med IVECO DV in Exército Brasileiro prispeva k rasti nacionalne obrambne industrije in krepi strateški razvoj brazilskih kopenskih sil. Projekt Guarani je zasnoval oddelek za znanost, tehnologijo in inovacije brazilske vojske v sodelovanju z IVECO DV. Projekt bi naj trajal 20 let in vključuje več kot 1500 vozil. Nekaj ​​deset enot Guarani 6x6 je bilo že izvoženih v druge države.

Projekt LMV-BR pa se je začel leta 2015, ko je IVECO DV zmagal na razpisu za dobavo 186 vozil brazilski vojski. Leta 2019 je bila podpisana prva pogodba med EB in IDV, do decembra 2021 pa je bilo dobavljenih vseh 32 enot LMV-BR. Medtem ko so bila vozila izdelana v Italiji, so v tovarni podjetja v Sete Lagoasu v Braziliji izvedli integracijo orožja, poveljniških mest in nadzornih sistemov ter montažo več nacionalnih komponent.