MOVO d.o.o. - Tel: +386 (0)51 369 282; Email: info@movo.si

Obramba, zaščita in reševanje

Najpomembnejši partner družbe MOVO d.o.o. na področju vozil za obrambne in zaščitne namene je IVECO Defence Vehicles.
IVECO DV je proizvajalec posebnih vojaških logističnih, zaščitenih in oklepnih vozil, trži pa tudi celotno paleto IVECO-vih komercialnih vozil, prilagojenih zahtevam za obrambne namene.

IVECO DV lahko ponudi celotno paleto vozil za širok spekter vojaških in policijskih aplikacij. Glavne skupine vozil IVECO DV so:IVECO LMV
LAHKA VEČNAMENSKA VOZILA – Light multi-role vehicle (LMV)
Vozila LMV so bila razvita kot odgovor na naraščajoče grožnje in zajemajo vozila za prevoz oseb s pogonsko formulo 4×4, namenjenih najrazličnejšim aplikacijam. Združujejo izjemno mobilnost, prilagodljivost, terensko prehodnost ter visok nivo balistične in protiminske zaščite.

SREDNJA ZAŠČITENA VOZILA – Medium protected vehicle (MPV)
Na voljo so modeli MPV s pogonom 4×4 in 6×6. Na militariziranem Trakkerjevem serijskem podvozju je nameščena celica za posadko iz balističnega jekla. Celica je sestavljena iz povezane voznikove kabine in tovornega prostora. V standardni 4×4 verziji nudi več kot 13m3 prostora, ki se lahko poveča na 16m3 v verziji ambulanta/intenzivna nega.

OKLEPNA VOZILA – Armoured vehicles
V odgovor na razvijajoče se potrebe uporabnikov, je IVECO razvil dve družini oklepnih vozil na kolesih, posebej zasnovanih za izvajanje amfibijskih operacij: VBTP 6×6 in 8×8 SUPERAV. S podjetjem Oto Melara (CIO) ponuja IVECO tudi družino 8×8 Centauro, ki je sposobna za vgradnjo oborožitvenih sistemov od 7.62mm do 120mm.

MILITARIZIRANA VOZILA SERIJSKE PROIZVODNJE in TRAKKER – MOTS and Trakker range
IVECO DV ima dostop tudi do celotne palete vozil IVECO, od kombijev in lahkih tovornih vozil do težkih tovornjakov z nosilnostjo 75t in več. Na voljo so vozila s pogonskimi formulami 4×2, 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 in 8×8, ki izpolnjujejo logistične naloge številnih vojsk, od zadnjega postroja do bojnih linij. IVECO je razvil vrhunsko zaščiteno kabino za vgradnjo na Trakker-jevo šasijo za uporabo v najtežjih pogojih. Rezultat je robustno vozilo z visoko mobilnostjo, ki lahko deluje tudi v območjih visokega tveganja.

IVECO Centauro 8x8

IVECO High Mobility Range
VOZILA Z VISOKO MOBILNOSTJO – High mobility range
IVECO DV ponuja tudi celoten spekter v boju dokazanih, močnih in izredno zmogljivih 4×4, 6×6 in 8×8 vozil, projektiranih in proizvedenih namensko za vojaške logistične potrebe. Zagotavljajo lahko taktično podporo kateri koli vojaški operaciji v najbolj tveganih okoljih. Celotna paleta vozil je lahko opremljena z novo generacijo dodatnega (ad-on) balističnega in protiminskega kompleta.

Družba MOVO d.o.o. sodeluje tudi z drugimi proizvajalci vozil in opreme za potrebe obrambe, zaščite in reševanja. Tako lahko ponudimo še:

  • Zaščitena vozila za prevoz oseb
  • Zaščitena vozila za prevoz denarja
  • Terenska vozila za najtežje pogoje eksploatacije
  • Vozila za posebne namene
  • Vozila, opremljena s specialnimi nadgradnjami za zaščito in reševanje
Nazaj na vrh

MOVO d.o.o.

Ob gozdu 19a, 2352 Selnica ob Dravi, Slovenija Telefon: +386 (0)51 369 282 Web: www.movo.si